event 2020.11.18.

Karácsonyi buli feat. home office: így lesz kerek a céges rendezvényed online

Ahogy a Covid-helyzet miatt egyre inkább távolságot tartunk egymástól, egyre fontosabbá válik, hogy megtaláljuk a módját, hogy mégis együtt legyünk. Igaz ez a munkahelyi közösségekre is: soha nem volt még annyira szükség arra, hogy a csapat összetartson és pozitív impulzusokat kapjon, mint most. A karácsonyi buli tehát nem maradhat el, csak épp mindenkinek a saját nappalijába költözik. Hogyan lehet valódi közösségi élmény egy hibrid rendezvényből? Mutatjuk!

comlab_karacsony_fo_cover-01

Miért velünk?

Állandó videóprodukciós partnerünk, az M Group több mint 10 éve meghatározó szereplője a streaming piacnak: ők már akkor is élő online közvetítéseket készítettek, amikor még „az új normális” csak a sci-fikben létezett. Számos sikeres közös projekttel a hátunk mögött biztosak lehetünk abban, hogy technológiai oldalról a legjobb kezekben lesznek új megbízásaink is.
Ehhez társul a ComLab belsős kommunikációs és employer branding tapasztalata, valamint márka- és ügyfélismerete. Ennek köszönhetően az online közösségi esemény nem csak professzionális, de teljesen személyre szabott lehet, a programba ágyazva a vállalat legfontosabb értékeit, üzeneteit és ügyeit.

Miért így?

Mert első a biztonság, de ezen kívül semmilyen korlátot nem ismerünk. Egy hibrid rendezvényben együtt van meg az élő közvetítések varázsa és az előre gondosan megtervezett programelemek kiszámíthatósága, a résztvevők bevonása és az interakciókra épülő fordulatok, az otthon is elvégezhető offline tevékenységek online összehangolása (legyen az egy közös főzés, játék, borkóstolás, akármi), vagy épp a kézzel fogható ajándékok, nyeremények kiszállítása.
Megoldásainkat úgy állítottuk össze, hogy az a lehető legtöbb terhet vegye le ügyfelünkről. A tematika összeállításától a meghívók és hozzávalók online/offline kiküldésén át a teljes körű rendezvénymanagementig mindenre gondunk lesz, és természetesen a visszajelzések begyűjtéséről és kiértékeléséről sem feledkezünk meg. Jól hangzik?

Miben más?

Bár a platform azonos – Zoom, Teams, Google, Skype, GoTo, mindenre fel vagyunk készülve –, egy hagyományos videós callba ágyazott karácsonyi köszöntő és egy profi online event között a különbség ég és föld. Lássuk!

comlab_karacsony_fo_cover-02

HAGYOMÁNYOS VIDEÓS CALL

PROFI HIBRID EVENT

webkamerás beállítások és minőség professzionális közvetítés, váltott kameraképekkel
kitettség a technikai nehézségeknek bekészített backup tartalmak és megoldások
jellemzően egyirányú kommunikáció folyamatos interakció a résztvevőkkel
esetleges tartalom vállalati üzenetekhez és értékekhez szabott program
kiszámítható program jól ismert szereplőkkel=unalom változatos programelemek, meglepetésvendégek, fordulatok=izgalom
utolsó pillanatban összeállított, alacsony prioritású belsős feladat gondosan megszervezett, csak együttműködést igénylő ügynökségi feladat
„legyünk már túl rajta” faktor „ilyet még sosem láttam” faktor

 

Milyen lesz?

Az biztos, hogy egyedi. Mivel a technikai háttér biztosított, csak arra koncentrálhatunk, hogy a vállalathoz/márkához legjobban illeszkedő csapatépítő programot illesszük be hibrid keretek közé. Csak néhány ötlet, ami beindítja majd a közös gondolkodást😉

  • közös főzés egy menő gasztroblogger instruálása alapján, előre leszállított hozzávalókból
  • impro színház, ahol élőben fojtják humorba a munkahelyi szituációkat
  • kocsmakvíz igazi kvízmesterrel, csoportokra bontott feladatokkal
  • kreatív kézműveskedés a karácsony jegyében, verseny a legszebb ajándékokért
  • hackathon vagy hagyományos fejtörők a vállalat profiljához szabva
  • valóságshow/reality, ahol a szereplő munkatársakat a közönség irányíthatja online
  • bepillantás a kulisszák mögé, élőben: ilyen egy mesterszakács konyhája, egy autóbolond garázsa, stb.
  • kulturális városi séta virtuális vezetővel

A program természetesen szervesen kapcsolódhat a vállalat CSR tevékenységéhez, hogy az ünnep a jótékonyság jegyében telhessen, de összeköthető a hagyományos évvégi értékelővel, bónuszosztással vagy épp új, belső programok bevezetésével.

comlab_karacsony_fo_cover-03

Mit kell tenned?

Keress fel minket minél előbb, hogy a lehető leghamarabb elkezdhessük a közös munkát. Az alábbi timeline-on mutatjuk, hogy milyen időzítéssel állhat össze a személyre szabott, hibrid karácsonyi eseményed.